DVD | Fame

Een remake van de beroemde film van decennia geleden: Fame 2009 haalt het niet bij het origineel, maar wát een dansscènes...

GENRE
Dans.

REGIE
Kevin Tancharoen.
MET Kay Panabaker, Naturi Naughton, Anna Maria Perez de Tagle, Kherington Payne e.a.

VERHAAL
De pittige danseres Here Alice (Kherington Payne), de zingende pianiste Denise (Naturi Naughton) en de boerenknul met balletambities Kevin (Paul McGill) zitten allemaal op de High School for Performing Arts in New York, in de hoop ooit beroemd te worden: een ster.

Allemaal lopen ze tegen hun problemen op, die ze eerst moeten zien te overwinnen voor ze aan de toekomst kunnen werken.

OORDEEL
Geen Leroy, Coco, Bruno of Doris in deze remake van de jarentachtig-hitversie van Alan Parker. En helaas ook geen film die in de buurt komt van het origineel.

Die was lekker rauw; in deze nieuwe versie is alles vooral cliché en glad. Het aantal mensen dat we dienen te volgen, is ook nog eens veel te groot. Maar de dansscènes zijn indrukwekkend. Dat kun je wel overlaten aan regisseur en choreo- graaf Kevin Tancharoen, die eerder werkte met onder anderen Britney Spears en Madonna.

En gelukkig zit er nog wel een bekend gezicht tussen alle nieuwe: Debbie Allen, de strenge doch rechtvaardige danslerares uit de film en de serie, is gewoon weer van de partij.

Reageren