DVD | Fish Tank

Mia is vijftien en heeft ruzie met de hele wereld. Ze woont in een achterstandswijk, is van school gestuurd en vecht met haar leeftijdgenoten. Haar jonge moeder Joanne en zij communiceren alleen maar door te schreeuwen. Dansen is haar enige uitlaatklep. De zaken veranderen wanneer Joanne een nieuwe vriend krijgt: Conor. Maar: Mia wordt verliefd op Connor...

GENRE
Drama.

REGIE
Andrea Arnold.

MET
Katie Jarvis, Kierston Wareing, Michael Fassbender, Rebecca Griffiths e.a.

VERHAAL
Mia (Katie Jarvis) is vijftien jaar en heeft ruzie met de hele wereld. Ze woont in een deprimerende Britse achterstandswijk, is van school gestuurd, vecht met haar leeftijdgenoten en bekt haar kleine zusje af.

Haar jonge moeder Joanne (Wareing) en zij communiceren alleen maar door tegen elkaar te schreeuwen. Dansen is haar enige uitlaatklep.

De zaken veranderen wanneer moeder Joanne lover Conor (Fassbender) ontmoet. Deze jongen is stabiel, sympathiek en hij geeft Mia aandacht die ze nooit eerder kreeg. Zij wordt verliefd op Connor. Hij flirt ook met haar. Dat kan alleen maar dramatisch aflopen.

OORDEEL
Hoofdrolspeelster Katie Jarvis werd op een Brits trein station ontdekt toen ze een knetterende ruzie uitvocht met haar vriendje. Die moeten we hebben, dacht de castingdirector. En gelijk hadden ze.

Katie is rauw en hard, maar ook kwetsbaar. Michael Fassbender is net zo goed als in Hunger. En de film is wel treurigmakend, maar ook hoopvol. En mooi.

Reageren