DVD: Flash of Genius

Bob Kearns is professor en uitvinder. Op een prachtige dag in de jaren '60 doet hij de uitvinding van zijn leven: de ruitenwisser met intervalstand. Kearns patenteert zijn uitvinding en stapt ermee naar Ford. De autofabrikant bestudeert de plannen, maakt de ruitenwisser na en claimt dat ze zelf ook al op het punt stonden hem in productie te nemen.

GENRE
Drama.

REGIE
Marc Abraham.

MET
Greg Kinnear
Alan Alda
Dermot Mulroney
Lauren Graham e.a.

VERHAAL
Bob Kearns is professor en uitvinder. Op een prachtige dag in de jaren '60 doet hij de uitvinding van zijn leven: de ruitenwisser met intervalstand. Kearns patenteert zijn uitvinding en stapt ermee naar Ford.

De autofabrikant bestudeert de plannen, maakt de ruitenwisser na en claimt dat ze zelf ook al op het punt stonden hem in productie te nemen. Kearns krijgt daardoor geen cent.

Maar Bob geeft niet op. Hij gaat procederen om zijn gelijk te halen. Dat doet hij zo obsessief en langdurig dat het uiteindelijk ten koste gaat van het gezin en zijn eigen gezondheid.

OORDEEL
Bob Kearns heeft echt bestaan en dat maakt dit verhaal extra pijnlijk. Een goedwillende, hardwerkende, bescheiden man die wordt bedonderd door het van het geld bulkende Ford met zijn leger aan advocaten. Bah.

Graaiende bedrijven die zich niets gelegen laten aan de bekende 'Jan met de pet'... dát komt ons bekend voor. De grote vraag aan het einde van de film blijft: is de uiteindelijke overwinning al die ellende waard geweest?

Reageren