DVD | Het Regent Gehaktballen

Stel: je woont in een vissersdorpje, waar je je hele leven alleen maar sardientjes hebt gegeten. Plots komen er hamburgers, taarten en ijs uit de lucht vallen. Wat doe je dan?

GENRE
Animatie.

REGIE
Phil Lord en Chris Miller.

MET
De stemmen van Bill Hader, Anna Faris, Benjamin Bratt en Mr. T. In de Nederlandse versie zijn o.a. Thom Hoffman en Do te horen.

VERHAAL
Flint Lockwood is uitvinder, maar zijn uitvindingen mislukken meestal jammerlijk. Zijn vader wil dat Flint bij hem in de hengelsportzaak komt werken. Maar Flint heeft net een briljant idee gekregen voor een machine die eten maakt van water.

Zo krijgen zijn dorpsgenoten eindelijk iets anders voorgeschoteld dan de sardientjes die ze al tijden eten. Tot verbazing van iedereen regent het plotseling cheeseburgers, biefstukken en ijs. Geweldig, totdat de mensen te hebberig worden, Flint te populair en de porties eten steeds groter.

OORDEEL
Leuk voor kinderen, en ouders zullen ook best een goeie tijd hebben. De animaties zijn prima, al zien de personages er een beetje gek uit.

Zo bestaat Flint vooral uit neus en zijn vader uit wenkbrauw. Er zou ook een boodschap in de lm zitten. Over overconsumptie bijvoorbeeld. Maar dat valt alleen op als je heel goed kijkt.

Reageren