DVD | Invictus

Zuid-Afrika organiseert in 1995 het WK Rugby en Mandela gelooft heilig dat winst voor het gastland eenheid kan brengen...

GENRE
Drama.

REGIE
Clint Eastwood.

MET
Morgan Freeman, Matt Damon, Tony Kgoroge, Patrick Mofokeng e.a.

VERHAAL
Nelson Mandela (Morgan Freeman) is net aangetreden als president van het verdeelde Zuid- Afrika. De jarenlange geschiedenis van apartheid ligt als een deken op het land en iedereen wantrouwt elkaar. Maar Mandela verzint een list.

Zuid-Afrika organiseert in 1995 het WK Rugby en Mandela gelooft heilig dat winst voor het gastland eenheid kan brengen. Probleem: het nationale team bestaat geheel uit blanken en wordt verguisd door de zwarte bevolking. Bovendien is het team zwak. Mandela’s strategie is aanvoerder François Pienaar (Matt Damon) te overtuigen van zijn droom. En dan moet er ‘alleen nog maar’ gewonnen worden...

OORDEEL
Morgan Freeman speelt op een fantastische manier Nelson Mandela, dat is zeker. Zonder hem en Matt Damon zou Invictus maar net het niveau van een waargebeurde woensdagavondfilm met happy Hollywood-einde ontstijgen. De dramatische ontwikkeling ontbreekt zelfs volledig.

Clint Eastwood heeft blijkbaar zo veel bewondering voor Mandela, dat hij minder tijd heeft gestoken in het vertellen van een goed verhaal.

Reageren