DVD | It's Complicated

Meryl Streep en Alec Baldwin hebben chemie en zijn, ook als vijftigplussers, fijn om naar te kijken...

GENRE
Romantische komedie

REGIE
Nancy Meyers

MET
Meryl Streep, Alec Baldwin, Steve Martin, Daryl Sabara e.a.

VERHAAL
Jane (Meryl Streep) is eigenares van een succesvol restaurantje, moeder van een stel volwassen kinderen en al tien jaar gescheiden van de snelle advocaat Jake (Alec Baldwin).

Jane heeft sjans van haar architect (Steve Martin) en Jake is hertrouwd met een lekker jong, doch onsympathiek ding. Na een feestje in New York drinken Jane en Jake nog wat in de hotelbar en het ondenkbare gebeurt: ze belanden bij elkaar in bed.

Het is het begin van een affaire die Jake heel goed bevalt. Zijn huwelijk stelde toch al niet veel meer voor en hij heeft ineens weer zin in het leven. Jane daarentegen heeft zo haar twijfels. Is dit nu wel een goed idee?

OORDEEL
Het opvallendste aan It’s Complicated is de leeftijd van de twee hoofdrolspelers. Die zijn allebei de vijftig gepasseerd. Een zeer zeldzame situatie in Amerikaanse romantische komedies. En dan hebben ze nog seks ook!

Jazeker, ook in de filmwereld is de realiteit doorgedrongen. En het werkt. De film grenst regelmatig aan het flauwe, maar Meryl Streep en Alec Baldwin hebben hartstikke veel chemie samen en zijn, ook als vijftigplussers, fijn om naar te kijken.

Reageren