DVD | Komt een vrouw bij de dokter

Over Komt Een Vrouw Bij De Dokter hoeft weinig meer gezegd te worden. Miljoenen lazen het boek en zagen de film. De dvd is nu uit...

GENRE
Drama

REGIE
Reinout Oerlemans

MET
Carice van Houten, Barry Atsma, Anna Drijver, Pierre Bokma.

VERHAAL
Stijn (Barry Atsma) en Carmen (Carice van Houten) hebben het goed voor elkaar. Ze houden van elkaar, van hun dochtertje Luna, ze genieten van het uitgaansleven en Stijn van de vrouwen die hij er naast zijn vrouw op nahoudt.

De borstkanker van Carmen gooit roet in het eten. Stijn kan niet omgaan met de diagnose en zoekt zijn heil in het nachtleven en bij scharrel Roos (Anna Drijver). Maar Carmen heeft Stijn, logischerwijs, juist nu nodig.

OORDEEL
Alle vrouwen (en een heleboel mannen) lazen het boek van Kluun en huilden tranen met tuiten. Maar dat weerhield ze er niet van ook nog eens en masse naar de film te gaan.

Binnen de kortste keren liepen de bezoekersaantallen op tot het, voor Nederlandse begrippen, gigantische getal van 1 miljoen. Debuterend regisseur Reinout Oerlemans heeft dan ook best puik werk afgeleverd. Net als de twee hoofdrolspelers. Al is de film bij tijd en wijle net iets te plat en oppervlakkig, en Stijn net iets te vervelend om mee te leven. De film, acteurs en titelsong kregen onlangs vier Rembrandtawards.

Reageren