DVD: Mad Men

Het is 1962 en Amerika zit midden in de Varkensbaai crisis. Het gaat belabberd met Don Draper (Jon Hamm). Hij voelt zich steeds minder thuis in zijn eigen leven. En hoe hard hij het ook probeert, zijn vrouw trouw blijven blijft moeilijk.

GENRE
Dramaserie.

REGIE
Phil Abraham.

MET
Joh Hamm
January Jones
Elisabeth Moss
John Slattery e.a.

VERHAAL
Het is 1962 en Amerika zit midden in de Varkensbaai crisis. Het gaat belabberd met Don Draper (Jon Hamm). Hij voelt zich steeds minder thuis in zijn eigen leven. En hoe hard hij het ook probeert, zijn vrouw trouw blijven blijft moeilijk. Zijn echtgenote Betty (January Jones) ontdekt eindelijk dat Don er andere vrouwen op nahoudt en dat verandert haar georganiseerde leventje in een chaos.

Peggy (Elisabeth Moss) is gepromoveerd tot junior copywriter, maar om carrière te maken heeft ze een flinke prijs moeten betalen. Het kind dat ze van Pete kreeg, heeft ze verzwegen en weggegeven. De opportunistische Pete krijgt een sterk staaltje 'what comes around, goed around' op te verduren wanneer hij en zijn vrouw geen kinderen kunnen krijgen.

OORDEEL
Seizoen één was al een kunstwerkje, en seizoen twee is zo mogelijk van een nog grotere schoonheid. Geen actie, maar lome, langzame scènes die een betoverende werking hebben.

Personages die langzaam uitgediept worden en volledig anders in elkaar blijken te zitten dan we eerst dachten. En hoe verder het seizoen vordert, hoe beter het wordt. Tot je wilt dat het nooit meer ophoudt.

Reageren