DVD | Megamind

15 mei 2011 08:11 | film | Door Televizier

Als baby wordt de blauwe Megamind door zijn ouders vanaf een verre planeet richting de aarde gelanceerd. Onderweg ontmoet hij Metro Man, een zondagskind dat bij een rijke familie onder de kerstboom belandt terwijl Megamind op de binnenplaats van een gevangenis terechtkomt en wordt opgevoed door criminelen.

GENRE
Animatie.

REGIE
Tom McGrath.

MET
De stemmen van Will Ferrell, Brad Pitt, Tina Fey e.a.

VERHAAL
Als baby wordt de blauwe Megamind door zijn ouders vanaf een verre planeet richting de aarde gelanceerd. Onderweg ontmoet hij Metro Man, een zondagskind dat bij een rijke familie onder de kerstboom belandt terwijl Megamind op de binnenplaats van een gevangenis terechtkomt en wordt opgevoed door criminelen. Als volwassenen zijn Megamind en Metro Man gezworen vijanden en dat bevalt ze beiden goed. Maar wanneer het Megamind lukt om Metro Man te lozen en Metrocity helemaal van hem is, is de lol eraf. Hij zit immers zonder aartsvijand. En wat is een slechterik zonder tegenstander? Megamind besluit er dan maar zelf eentje te creƫren.

OORDEEL
Slechteriken zijn hartstikke in in animatieland. Na Despicable Me/Verschrikkelijke Ikke is Megamind de tweede in korte tijd. Het verhaal is nagenoeg hetzelfde en ook het superheldenthema is allesbehalve origineel. Maar dat maakt helemaal niks uit, want Megamind is bijzonder grappig en vermakelijk en zit vol met hilarische dialogen.

STERREN
?????

NU
Op dvd en Blu-ray.

Meer over