DVD | My sister's keeper

Kate is veertien jaar en heeft al enkele jaren leukemie. Om haar in leven te houden, kregen haar ouders Sara en Brian nog een dochter, Anne. Zij dient voornamelijk om haar zus van allerhande organen en bloed te voorzien...

GENRE
Drama

REGIE
Nick Cassavetes

MET
Cameron Diaz, Abigail Breslin, Sofia Vassilieva, Jason Patric e.a.

VERHAAL
Kate (Sofia Vassilieva) is veertien jaar en heeft al enkele jaren leukemie. Om haar in leven te houden, kregen haar ouders Sara (Cameron Diaz) en Brian (Jason Patric) nog een dochter, Anne (Abigail Breslin).

Natuurlijk houden haar ouders van Anne, maar ze dient toch voornamelijk om haar zus van allerhande organen en bloed te voorzien. Op haar elfde heeft Anne er schoon genoeg van. Ze huurt een advocaat in (Alec Baldwin) om medisch onafhankelijk van haar ouders te worden. Haar moeder Sara neemt daar geen genoegen mee.

OORDEEL
Denk je een film te gaan zien over de ingewikkelde, maar toch ook interessante ethisch-medische dilemma’s van een donorkind, eindig je met een tranentrekker. En dat is een behoorlijke tegenvaller. Bijkomend probleem is dat de tranentrekker, vanwege het ongeloofwaardige verhaal, alleen geen traan weet te trekken.

Ook Cameron Diaz – in een van haar weinige dramatische rollen - weet niet te overtuigen. Daarvoor is ze te hysterisch en te dominant. Twee sterren!

Reageren