DVD | Nine

Nine is een musicalfilm onder regie van Rob Marshall, die uitgebracht is in 2009. De film is gebaseerd op de musical Nine uit 1982 (script van Arthur L. Kopit, liedteksten en muziek Maury Yeston), die weer gebaseerd is op Federico Fellini's film; (1963).

GENRE
Musical

REGIE
Rob Marshall

MET
Daniel Day-Lewis, Nicole Kidman, Marion Cotillard, Penélope Cruz, Sophia Loren, Kate Hudson e.a.

VERHAAL
De succesvolle regisseur Guido Contini (Daniel Day-Lewis) zit met een nijpend probleem: hij heeft een zogenaamd director’s block. Set, acteurs en crew zijn er klaar voor, maar Contini heeft nog steeds geen flauw idee waar zijn nieuwe film Italia over moet gaan. Zijn echtgenote Luisa (Marion Cotillard), verleidelijke minnares Carla (Penélope Cruz), muze en hoofdrolspeelster Claudia (Nicole Kidman), de journalistengroupie Stepanie (Kate Hudson), zijn moeder (Sophia Loren) en kostuumontwerpster Lilli (Judi Dench) maken het leven van Contini alleen nog maar moeilijker. De regisseur besluit Rome te ontvluchten, maar dat helpt niet.

OORDEEL
De hoeveelheid klasseacteurs, de mooie kostuums en dito aankleding zijn indrukwekkend, maar toch beklijft Nine absoluut niet. Daniel Day-Lewis is geen overtuigende Italiaan en de musicalnummers zijn middelmatig (behalve dat nummer van de verrassende Kate Hudson). Zelfs de prachtige Sophia Loren kan dat niet allemaal goedmaken.

Reageren