DVD | Nordwand

GENRE 
Drama.

REGIE 
Philip Stölzl

MET 
Benno Fürmann, Florian Lukas, Johanna Wokalek.

 

VERHAAL
In 1936 hebben Europese bergbeklimmers maar één doel: de Eiger beklimmen via de moeilijke noordzijde. Dat is daarvoor nog nooit iemand gelukt.

De aanstaande Olympische Spelen in Berlijn maken de zaak des te urgenter voor de nazi’s. Wat zou het mooi zijn als Duitsers of Oostenrijkers de eerste bedwingers van de Eiger zouden zijn.

De Duitse klimmers Andi Hinterstoisser (Florian Lukas) en Toni Kurz (Benno Fürmann) wagen samen met twee Oostenrijkers een poging. Terwijl zij vechten voor hun leven, worden ze gadegeslagen door een mediacircus, dat zich in een hotel in de buurt tegoed doet aan drank en eten.

OORDEEL
Verhalen over bergbeklimmers kunnen ongemeen spannend zijn. Denk bijvoorbeeld aan het ijzingwekkende Into Thin Air van Jon Krakauer over een totaal mislukte beklimming van de Mount Everest.

Het waargebeurde verhaal van Nordwand heeft alle elementen om net zo spannend te zijn, maar laat zich een beetje afleiden door allerlei zijwegen. De beelden van de klimmers op de berg zijn bij tijd en wijle wel bloedstollend.

STERREN
?????

Dit artikel verscheen eerder in Televizier editie 5 van 2011. Televizier editie 9 van 2011 ligt vanaf dinsdag 22 februari in de winkel. Wilt u de gids voortaan liever thuis ontvangen? Lees hier meer informatie. Eerdere DVD-reviews op Televizier.nl kunt u hier teruglezen.  

Reageren