DVD | Precious

Een zeer ontroerend filmdrama over het rotleven van een New Yorks meisje. En niet zo'n rotleven als zoveel New Yorkse meisjes hebben, maar echt een rotleven.

GENRE
Drama.

REGIE
Lee Daniels.

MET
Gabourey Sidibe, Mo’nique, Mariah Carey, Paula Patton e.a.

VERHAAL
Claireece ‘Precious’ Jones (Gabourey Sidibe) is zestien, woont in New York en heeft een rotleven. Ze is zwanger van haar vader, terwijl ze al een kind met het downsyndroom van hem heeft. Haar alcoholistische moeder mishandelt haar. Ze is dik en wordt gepest op school. Als logisch gevolg is Precious totaal in zichzelf gekeerd en agressief. Er zijn twee vrouwen die een lichtpunt in haar leven vormen: lerares miss Rain (Paula Patton) en maatschappelijk werkster mevrouw Weiss (Mariah Carey).

OORDEEL
Veel te lachen valt er niet in Precious. De film is ontroerend en bij tijd en wijle gruwelijk en deprimerend, maar gelukkig is er ook een sprankje hoop. Hoop dat het misschien toch nog goed komt met die zeer betreurenswaardige Precious, van wie er op de wereld in het echt vast heel veel rond lopen. De acteerprestaties zijn fenomenaal, ja ook die van Mariah Carey, die zichzelf revancheert voor haar idiote rol in het net zo idiote Glitter.

Reageren