DVD | Shutter Island

De kans is groot dat je een haat-liefdeverhouding met deze film krijgt. Shutter Island is vreemd, donker en soms lastig te bevatten, maar nestelt zich diep onder je huid en laat je niet meer los.

GENRE
Thriller

REGIE
Martin Scorsese

MET
Leonardo DiCaprio, Mark Ruffalo, Ben Kingsley, Michelle Williams e.a.

VERHAAL
De getroebleerde marshall Teddy Daniels (Leonardo DiCaprio) en zijn nieuwe partner Chuck Aule (Mark Ruffalo) onderzoeken in 1954 de mysterieuze verdwijning van een patiënte op Shutter Island, waar gestoorde criminelen worden behandeld. De twee agenten krijgen verrassend weinig medewerking van de vooruitstrevende hoofdpsychiater Dr. Cawley (Ben Kingsley) en diens medewerkers. Teddy vermoedt al snel dat hij op een complot is gestuit. De beklemmende sfeer op het eiland zorgt er vervolgens ook nog voor dat hij steeds meer last krijgt van verontrustende hallucinaties over zijn overleden vrouw (Michelle Williams).

OORDEEL
Shutter Island is spannende, maar ook frustrerende film. De zoveelste samenwerking tussen topregisseur Martin Scorsese en Leonardo DiCaprio is hier en daar ongeloofwaardig en kent ook nog een stel rare plotwendingen. Bovendien verloopt het verhaal totaal niet zoals een kijker dat graag ziet. Tegelijkertijd laat de Hitchcock-achtige, donkere sfeer je niet meer los. Shutter Island gaat onder je huid zitten en laat niet meer los.

OPMERKELIJK
Martin Scorsese gaf 'muze' Leonardo DiCaprio voor de vierde keer op rij de hoofdrol. 

STERREN
??? ??

Reageren