DVD | The American

Dankzij Anton Corbijn is The American een zeer stijlvolle film. Maar of dat genoeg is?

GENRE
Misdaad

REGIE
Anton Corbijn

MET
George Clooney, Thekla Reuten, Violante Placido, Johan Leysen e.a.

VERHAAL
Jack/Edward (George Clooney) is een huurmoordenaar. Wanneer hij op pijnlijke wijze ontdekt dat hij zelf ook een doelwit is, duikt hij, op aanraden van zijn opdrachtgever, onder in een klein plaatsje in Italiƫ.

Daar wordt hij geacht een geweer te ontwerpen en te bouwen voor ene Mathilde (Thekla Reuten). Hij drinkt af en toe een alcoholische versnapering met een pastoor en wordt verliefd op de plaatselijke prostituee Clara (Violante Placido). Dat doet hem besluiten uit de huurmoord- business te stappen.

OORDEEL
George Clooney speelt een moderne versie van de western- Clint Eastwood, een serieuze, ondoorgrondelijke man van weinig woorden. Een lone ranger. Weg is de charmante, welbespraakte en grappige Clooney van wie we allemaal houden.

Zeer gewaagd van een grote Amerikaanse filmster, maar het is toch verdomde jammer. Dat geldt ook voor het soms tergend trage tempo van de film. Geweldig pluspunt is dat de film zeer stijlvol is. Dat viel te verwachten van de ex-fotograaf Anton Corbijn. Maar of dat genoeg is?

STERREN
?????

Reageren