DVD | The blind side

Als de rijke Leigh Anne 's avonds de zwarte tiener Michael Oher ziet ronddwalen, biedt ze hem een slaapplaats aan. Michael is zwaarlijvig maar geldt als een enorm talent bij balsporten. En heeft geen familie. Leigh Anne ontfermt zich over hem.

GENRE
Drama.

REGIE
John Lee Hancock.

MET
Sandra Bullock, Quinton Aaron, Tim McGraw, Jae Head e.a.

VERHAAL
Als de chique ‘soccer-mom’ Leigh Anne Tuohy (Sandra Bullock) ‘s avonds de zwarte tiener Michael Oher ziet ronddwalen, biedt ze hem een slaapplaats aan.

Michael is zwaarlijvig, geldt als een enorm talent bij balsporten en heeft geen familie om voor hem te zorgen. Van het een komt het ander en al snel maakt Michael deel uit van het gezin van Leigh Anne.

Begrijpende vader Sean (McGraw), vlotte dochter Collins (Lily Collins) en geestige zoon SJ (Head) vinden het allemaal prima. Er is maar een probleem: om een football-beurs te krijgen, moet Michael goede cijfers halen en leren is niet zijn sterkste punt.

OORDEEL
Sandra Bullock kreeg een Oscar voor haar rol, maar zelfs dat brengt The Blind Side niet naar de Nederlandse bioscopen. Dat is enigszins begrijpelijk omdat The Blind Side wel erg Amerikaans is.

Het is ‘the American dream’, maar dan in een verhaal zonder enige dramatische ontwikkeling. Werkelijk alles voltrekt zich op harmonieuze wijze. Dat is sympathiek en lief, maar ook behoorlijk saai.

De film kreeg als goedmakertje wel een première op Video on Demand (VOD). Daarover hieronder meer.

Reageren