DVD | The Box

Wanneer je niet te veel nadenkt over alle idioterie en fijn meegaat in het verhaal, pakt The Box toch nog griezelig en sinister uit.

GENRE
Thriller.

REGIE
Richard Kelly.

MET
Cameron Diaz, James Marsden, Frank Langella, Celia Weston.

VERHAAL
Norma Lewis treft op een mooie morgen een houten doos met een grote rode knop op haar drempel aan.

De volgende dag worden zij en haar man, NASA- medewerker Arthur Lewis, vergast op het bezoek van een man met een gruwelijk misvormd gezicht. Hij doet het stel een opzienbarend voorstel: wanneer ze op de knop drukken, krijgen ze 1 miljoen dollar. Op hetzelfde moment zal iemand (die ze niet kennen) ergens op de wereld sterven.

Wat te doen? Niet drukken natuurlijk. Aan de andere kant hebben Norma en Arthur wel financiële problemen. En er zal toch niet echt iemand overlijden als ze op de knop drukken?
Toch?

OORDEEL
Regisseur Richard Kelly (Donnie Darko) baseerde het verhaal van The Box op een kort verhaal uit de legendarische jaren- tachtiggriezelserie The twilight zone. Maar hij voegt veel meer toe.

Het is even slikken wanneer er zombies en buitenaardse wezens aan te pas komen. Maar wanneer je niet te veel nadenkt over alle idioterie en fijn meegaat in het verhaal, pakt The Box toch nog griezelig en sinister uit.

Reageren