DVD: The Edge of Love

Zangeres Vera (Knightley) is bijzonder opgetogen wanneer ze haar oude liefde, dichter Dylan Thomas (Rhys) weer eens tegen het lijf loopt. Haar enthousiasme neemt af wanneer Thomas getrouwd blijkt te zijn met Caitlin (Miller).

Genre: drama.
Regie: John Maybury.
Met: Matthew Rhys, Keira Knightley, Sienna Miller, Cillian Murphy e.a.

Verhaal
Zangeres Vera (Knightley) is bijzonder opgetogen wanneer ze haar oude liefde, dichter Dylan Thomas (Rhys) weer eens tegen het lijf loopt. Haar enthousiasme neemt af wanneer Thomas getrouwd blijkt te zijn met Caitlin (Miller). Toch kunnen de twee dames het prima met elkaar vinden en Vera vindt in een soldaat zelfs een nieuwe liefde. Als hij naar het front verdwijnt blijven Thomas, Caitlin en Vera samen achter en ontstaat een driehoeksrelatie.

Irma's Oordel
Deze film heeft de Nederlandse bioscopen nooit gehaald. Dat gebeurt vaker, omdat er nu eenmaal meer films worden aangeboden dan er bioscoopzalen zijn, maar gezien de grote namen in The Edge of Love is dat toch wel opvallend. Misschien zegt het iets over de kwaliteit van deze trage en saaie film. De respectievelijke Ierse en Welsh accenten van Sienna Miller en Keira Knightley zijn nep en klinken ook zo. Bovendien hebben de vrouwen geen chemie met elkaar. Wat er dan wel de moeite waard is? Matthew Rhys, die een goede rol speelt en ook nog eens een echte Welshman is.

Door Irma Tomas.

Reageren