DVD | The Imaginarium Of Doctor Parnassus

Heath Ledger, hoofdrolspeler in The Imaginarium Of Doctor Parnassus, overleed tijdens de opnames. Zijn rol werd overgenomen door andere acteurs, waardoor de film toch door kon gaan.

GENRE
Fantasy.

REGIE
Terry Gilliam.

MET
Heath Ledger, Christopher Plummer, Andrew Garfield, Lily Cole e.a.

VERHAAL
De oude Parnassus (Christopher Plummer) trekt Engeland door met een aftandse kermisattractie. Parnassus trekt weinig publiek, terwijl hij toch iets bijzonders in petto heeft voor zijn klanten: wie door een spiegel in zijn attractie stapt, komt in zijn eigen verbeelding terecht.

Maar Parnassus heeft grotere problemen. Door een deal met de duivel (Tom Waits) is hij verplicht zijn dochter (Lily Cole) op haar zestiende over te dragen aan hem, tenzij hij meer zieltjes weet te winnen dan Satan. De oplichter Tony (Heath Ledger) wil hem daarbij helpen.

OORDEEL
Terry Gilliam maakt nooit doorsneefilms en dit is geen uitzondering. De droomwereldscénes zijn om je vingers bij af te likken. Het verhaal is wel warrig en chaotisch. Dat zou iets te maken kunnen hebben met het voortijdig overlijden van hoofdrolspeler Heath Ledger. Hij wordt vervangen door Johnny Depp, Jude Law en Colin Farrell. Al met al een eervol afscheid voor de veel te vroeg vertrokken, zeer talentvolle Ledger.

Reageren