DVD | The informant

Hoe ongeloofwaardig ook, het verhaal van The Informant is gebaseerd op feiten en de door Matt Damon zo goed gespeelde klokkenluider Mark Whitacre bestaat echt.

GENRE
Komedie.

REGIE
Steven Soderbergh.

MET
Matt Damon, Scott Bakula, Frank Welker, Melanie Lynskey e.a.

VERHAAL
Biochemicus Mark Whitacre (Matt Damon) is in de jaren negentig vicepresident bij een groot agrarisch bedrijf. Whitacre weet dat zijn bedrijf wereldwijd illegale prijsafspraken maakt die de consument miljarden kosten.

Hij meldt dat bij de FBI. Die vraagt hem prompt met behulp van afluisterapparatuur de top van het bedrijf in de val te lokken. Toch is het de vraag of Whitacre zelf wel te vertrouwen is. Hij wordt ervan verdacht negen miljoen achterover te hebben gedrukt, liegt alles aan elkaar en is manisch depressief.

OORDEEL
Hoe ongeloofwaardig ook, het verhaal van The Informant is gebaseerd op feiten en de door Matt Damon zo goed gespeelde klokkenluider Mark Whitacre bestaat echt. Toch is The Informant totaal niet de serieuze film geworden die je zou verwachten.

Het verhaal begint als thriller, maar verandert dan plots in een komedie met bizarre plotwendingen, interieurs uit de jaren zestig en een op maat gemaakte soundtrack met geinige melodietjes. Het is even wennen, maar wel leuk.

Reageren