DVD | The Karate Kid

Dre leert dat kungfu niet gaat om ru¨cksichtslos mensen slaan, maar om zelfbeheersing.

GENRE
Actie.

REGIE
Harald Zwart.

MET
Jaden Smith, Jackie Chan, Taraji P. Henson, Tess Liu e.a.

VERHAAL
Dre Parker (Jaden Smith) wordt door zijn gescheiden moeder meegenomen van Detroit naar Peking. Nogal een cultuurschok voor de 12-jarige, die ook nog eens gepest en in elkaar geslagen wordt door een stel vervelende klasgenoten onder leiding van de gemene Cheng.

Gelukkig kan hij schuilen bij klusjesman mr. Han (Jackie Chan) die nogal goed is in kungfu. Dre gaat bij hem in de leer en ontdekt dat kungfu niet gaat om ru¨cksichtslos mensen slaan, maar om zelfbeheersing. Mr. Han bereidt Dre ondertussen voor op een groot toernooi, waar ook alle pestkoppen aan meedoen.

OORDEEL
Iedereen onder de vijfenveertig is opgegroeid met Ralph Macchio en Pat Morita in de rol van pupil en meester in de originele en onvergetelijke Karate Kid-films. Jaden Smith en Jackie Chan doen niet veel onder voor het eerste stel. Het acteer-gen zit Jaden duidelijk in het bloed als zoon van Hollywoodsterren Will Smith en Jada Pinkett Smith.

Een punt van kritiek: Jackie Chan doceert in de film dus kungfu en geen karate, dus waarom heet de film niet gewoon Kung Fu Kid?

STERREN
?????

Reageren