DVD | The Last Station

The Last Station is een Duitse speelfilm uit 2009 onder regie van Michael Hoffman. De film is gebaseerd op de roman The Last Station: A Novel Of Tolstoy's Last Year.

GENRE
Drama

REGIE
Michael Hoffman

MET
Christopher Plummer, Helen Mirren, James McAvoy, Paul Giamatti e.a.

VERHAAL
Het is 1910 en de beroemde Russische schrijver Leo Tolstoj (Christopher Plummer) is 82 en loopt op zijn laatste benen. Zijn manipulatieve vriend Vladimir Chertkov (Paul Giamatti) vindt dat de royalties van Tolstojs meesterwerken toebehoren aan het Russische volk. Zijn vrouw Sofia (Helen Mirren) denkt daar anders over, zij kan het geld goed gebruiken voorhaar dertien kinderen. De net aangenomen privésecretaris Valentin Bulgakov (James McAvoy) aanschouwt de soap.

OORDEEL
Leo Tolstoj was een groot schrijver (Oorlog en Vrede, Anna Karenina) en denker. Hij wist zelfs Gandhi te inspireren met zijn ideeën over pacifisme en het celibaat (al praktiseerde hij dat gedachtegoed duidelijk niet). En in deze verfilming komt hij er wat karig vanaf. Tolstoj wordt afgeschilderd als een opvliegerige nare, beetje gekke man. Maar een mooi kostuumfilm met dito acteurs is het wel.

Reageren