DVD | The Lovely Bones

De veertienjarige Susie Salmon (Saoirse Ronan) wordt in de jaren '70 verkracht en vermoord door een buurman (Stanley Tucci). Maar haar geest leeft voort en vanuit de hemel...

GENRE
Drama.

REGIE
Peter Jackson.

MET
Saoirse Ronan, Rachel Weisz, Mark Wahlberg, Stanley Tucci e.a.

VERHAAL
De veertienjarige Susie Salmon (Saoirse Ronan) wordt in de jaren '70 verkracht en vermoord door een buurman (Stanley Tucci). Maar haar geest leeft voort en vanuit de hemel ziet Susie hoe
het leven van haar familie zonder haar verdergaat.

Haar vader (Mark Wahlberg) is obsessief op zoek naar de moordenaar, haar broertje verzint een denkbeeldige zus en Susie ziet dat het niet lang duurt voor de moordenaar op zoek gaat naar een nieuw slachtoffer.

OORDEEL
Dat de verfilming van de bestseller van Alice Sebold een moeilijke onderneming zou worden, was van tevoren al bekend. Want hoe verfilm je het leven na de dood? In het brein van Peter Jackson ziet die hemel eruit als een soort Disney-film met felgroene bladeren die in gele vogeltjes veranderen. Of de buurman daar ook terechtkomt, laat de film in het midden.

Nog meer kritiek: Susan Sarandon is niet goed gecast als een veel te lollige oma, en de gruwelijke scènes zijn veel te gruwelijk. Stanley Tucci en Saoirse Ronan zijn wel bijzonder overtuigend.

Reageren