DVD | The Men Who Stare At Goats

De film is gebaseerd op verhalen die de rondte gingen in het Amerikaanse leger over speciale vaardigheden van de Russen.

GENRE
Komedie.

REGIE
Grant Heslov.

MET
George Clooney, Ewan McGregor, Jeff Bridges e.a.

VERHAAL
Journalist Bob Wilton (Ewan McGregor) is toe aan een goed verhaal. Dat vindt hij wanneer hij Lyn Cassady (George Clooney) ontmoet. Lyn is een voormalig lid van de New Earth Army, een geheime legereenheid die tijdens de Koude Oorlog werd getraind de vijand te verslaan met paranormale vaardigheden. Zij konden geiten dood laten neervallen met een staartechniek, door muren lopen en over grote afstand kijken. Allemaal naar het idee van de geflipte Vietnamveteraan Bill Django (Jeff Bridges). Lyn probeert Bob ervan te overtuigen dat zijn technieken echt werken en stelt hem in Irak voor aan allerlei bizarre types uit zijn eenheid.

OORDEEL
Het verhaal is absurd, maar er is toch echt een dergelijk geheim legerprogramma geweest. De Amerikanen begonnen ermee, nadat ze hadden vernomen dat de Russen aan het oefenen waren met het zichzelf onzichtbaar maken op het slagveld... Erg vermakelijk, maar met dit kaliber acteurs had de film nog beter gekund.

Reageren