DVD: The Wrestler

Randy 'The Ram' Robinson (Rourke) was in de jaren tachtig een van dé sterren van het pro-wrestling. Nu is Randy oud, eenzaam en versleten, maar hij worstelt nog immer, al zijn de uitverkochte stadions vervangen door buurthuizen.

Genre: drama
Regie: Darren Aronofsky.
Met: Mickey Rourke, Marisa Tomei, Evan Rachel Wood e.a.


Verhaal
Randy ‘The Ram’ Robinson (Rourke) was in de jaren tachtig een van dé sterren van het pro-wrestling. Nu is Randy oud, eenzaam en versleten, maar hij worstelt nog immer, al zijn de uitverkochte stadions vervangen door buurthuizen.

Hij is verliefd op stripper Cassidy (Tomei), die zelf ook al iets te oud wordt voor haar baan. Na een zware hartaanval moet The Ram echter stoppen van zijn dokter. Hij besluit zijn leven om te gooien en het contact met zijn, van hem vervreemde, dochter te herstellen. Maar dan krijgt Randy een lucratief aanbod om nog één keer de ring in te gaan.

Irma's oordeel
Deze rol is Mickey Rourke letterlijk op het, door anabolen en mislukte plastische chirurgie misvormde, lijf geschreven. Hij speelt ‘The Ram’ kwetsbaar en aandoenlijk en toch wordt The Wrestler nooit melodramatisch. En dat is dan weer knap
van de regisseur.

Door Irma Tomas.

Reageren