DVD van de week: August: Osage County

De film August: Orange County wemelt van de A-sterren. We noemen een Meryl Streep en een Julia Roberts. En dat is nog maar het begin.

Regie: John Wells. Met Meryl Streep, Julia Roberts, Ewan McGregor e.a.

August: Osage County is een bewerking van een succesvol toneelstuk op Broadway en dat is te zien. Veel acteurs die met z’n allen in dezelfde ruimte zijn en veel praten en ruziemaken. Gelukkig zijn die acteurs (Benedict Cumberbatch, Sam Shepard, Ewan McGregor, Juliette Lewis en de rest) wel heel goed. Meryl Streep en Julia Roberts kregen zelfs een Oscarnominatie. Toch kunnen zelfs zij deze film niet boven het gemiddelde uittillen.

Oeverloos gekibbel

De familie Weston komt bij elkaar in het landelijk gelegen ouderlijk huis in Oklahoma wanneer de echtgenoot van Violet (Streep) wordt vermist. Violet is alchol­verslaafd en niet zo prettig in de omgang. En ook de rest van de kinderen en aanhang kan het niet goed met elkaar vinden. Het is het begin van dagenlang oeverloos gekibbel en gepraat zodat het erop begint te lijken dat de echtgenoot van Violet geheel terecht eieren voor zijn geld heeft gekozen.

••• sterren

Reageren