DVD van de week: Fifty Shades Of Grey

30 Mei 2015 14:00 | film | Door Televizier

© Universal Pictures

In de erotische bestseller Fifty Shades Of Grey van E.L. James gaat het er ruig en expliciet aan toe. De film levert heel wat minder rode oortjes op.

Zelden waren de verwachtingen hoger gespannen dan voor Fifty Shades of Grey, de verfilming van de enorme, gigan­tische, kolossale bestseller van schrijfster E.L. James over de sadomaso­chistische verhouding ­tussen studente Anastasia en de succesvolle zakenman Christian Grey.

Maar wees gewaarschuwd: in het boek mag het er dan wel lekker ruig en expliciet aan toe zijn gegaan, de film levert veel minder rode oortjes op. Dit is de brave Hollywood-versie, met als resultaat dat je te weinig seks en blote lichaamsdelen ziet. En dat was nu juist de aantrekkingskracht van het boek.

Gelukkig wil dat niet zeggen dat Fifty Shades of Grey niet de moeite van het ­kijken waard is. Het ziet er mooi uit en de soundtrack is prettig. Dit is wel een film die specifiek voor vrouwen is bedoeld, ­mee­kijkende mannen zullen waarschijnlijk halverwege al zijn ingedommeld. 

Credits

Regie: Sam Taylor-Johnson. Met Jamie Dornan, Dakota Johnson, Eloise Mumford e.a.

Oordeel

Twee van de vijf sterren

Lees ook:
NOS pakt uit met Fifty Shades Of Grey 

Meer over