DVD van de week: Michiel de Ruyter

23 mei 2015 14:00 | film | Door Televizier

© A-film Benelux MSD BV

Voor de film Michiel de Ruyter is alles uit de kast getrokken. Regisseur Reiné maakte een spektakelstuk van jewelste met veel actie en veel bekende gezichten. 

Michiel Adriaenszoon de Ruyter was me er eentje. De admiraal hakte in de 17de eeuw bij diverse gelegenheden de Engelsen in de pan en versloeg in verschillende zeeslagen ook nog eens de veel sterker geachte combinatie Frankrijk/Engeland. Geef die man een film, zou je zeggen. En dat is met dit histo­rische heldenepos dan eindelijk gebeurd.

Aan Frank Lammers  de eer gestalte te geven aan de charismatische zeeheld. En Frank heeft het druk: hij moet vijf zeeslagen en allerlei politieke intriges doorstaan in tweeënhalf uur. Dat komt omdat de regisseur meerdere jaren in een film heeft gepropt.

Daardoor is Michiel de Ruyter een spektakelstuk van jewelste geworden met veel actie. En regisseur Reiné had maar 8 miljoen euro tot zijn beschikking. Daarmee heeft hij knap werk geleverd en kreeg Michiel de ­Ruyter eindelijk de film die hij al zo lang verdiende. Nu op dvd.

Credits

Regie: Roel Reiné. Met Frank Lammers,  Barry Atsma, Lieke van Lexmond, ­Egbert-Jan Weeber, Sanne Langelaar e.a.

Oordeel

Vier van de vijf sterren

Meer over