DVD van de week: Nederland Waterland

7 februari 2015 14:00 | film | Door Televizier

Nederland bekijken vanaf het water: dat levert prachtige beelden op. Van het Hollands Diep tot de Biesbosch tot de Waddenzee.

De BBC startte enkele jaren geleden een traditie met wonderschone natuurdocumentaires. Tele­visiekijkers keken hun ogen uit bij de prachtige beelden van Earth, Frozen Planet en Hidden Kingdoms. Nederland bewees met De Nieuwe Wildernis, een documentaire over de Oostvaardersplassen, bijna niet onder te doen voor de Britten.

Nederland Waterland

Daar komt nu de serie Nederland Waterland bij. Een reeks waarin Nederland vanaf een heel andere kant wordt getoond; vanaf het water, van smalle sloten tot brede kanalen. Van het Hollands Diep tot de Biesbosch tot de ­Waddenzee. Het decor is ook niet mis met de mooie 100 jaar oude klipperaak Catharina van Mijdrecht. Tel daarbij op het ­commentaar van Gijs Scholten van Aschat en de spe­ciaal voor deze reeks gecomponeerde klassieke muziek en je hebt een prachtige Nederlandse documentaireserie. Nederland mag er best zijn, dat is inmiddels wel duidelijk.

Credits

Documentaire, NL 2013.  Met de voice over van Gijs Scholten van Aschat.

Oordeel

Drie van de vijf sterren.

Meer over