DVD | Wall Street 2: Money Never Sleeps

Daar was hij dan: het langverwachte vervolg op de film Wall Street uit 1987. Michael Douglas weer in de rol van de boze beurshandelaar...

GENRE
Drama.

REGIE
Oliver Stone.

MET
Michael Douglas, Josh Brolin, Shia LeBeouf, Carey Mulligan e.a.

VERHAAL
De gladde Wall Street-grootheid Gordon Gekko heeft acht jaar in de gevangenis kunnen nadenken over zijn zonden. Hij keert terug op het toneel als oudere, wijzere leermeester die waarschuwt voor zijn oude mantra ‘Greed is good’.

Hij ontmoet de jonge beurshandelaar Jake (Shia LeBeouf), die het houdt met Winnie (Mulligan), Gekko’s van hem vervreemde dochter. Nadat Jakes oude beursmentor tot wanhoop is gedreven door de slechte Bretton James (Josh Brolin), wil Jake wraak. En daar kan Gordon Gekko hem prima bij helpen.

OORDEEL
Het langverwachte vervolg op Wall Street (1987) haalt het niet helemaal bij zijn voorganger. En dat komt voornamelijk omdat Michael Douglas stomweg niet genoeg in beeld is. Als de oude Douglas wel speeltijd krijgt, is hij weer erg goed op dreef als de charmante, maar keiharde Gekko. Zijn les deze keer: ‘Speculatie is de moeder van alle kwaad.’

Het is trouwens aan te raden om u voor de film een beetje in te lezen in bank- en handelstermen. Het wil nog wel eens ingewikkeld worden op Wall Street.

STERREN
?????

Dit artikel verscheen eerder in Televizier editie 4 van 2011. Televizier editie 8 van 2011 ligt vanaf dinsdag 15 februari in de winkel. Wilt u de gids voortaan liever thuis ontvangen? Lees hier meer informatie. Eerdere DVD-reviews op Televizier.nl kunt u hier teruglezen.  

Reageren