Enchanted

In een mooi sprookjesland ver weg wordt de mooie prinses Giselle (Amy Adams) smoorverliefd op prins Edward (James Marsden). Ze besluiten meteen de volgende dag te trouwen, maar hebben geen rekening gehouden met de boze koningin Narissa (Susan Sarandon).

GENRE
Romantiek

REGIE
Kevin Lima

MET
Amy Adams
Patrick Dempsey
Susan Sarandon
James Marsden e.a.

VERHAAL
In een mooi sprookjesland ver weg wordt de mooie prinses Giselle (Amy Adams) smoorverliefd op prins Edward (James Marsden). Ze besluiten meteen de volgende dag te trouwen, maar hebben geen rekening gehouden met de boze koningin Narissa (Susan Sarandon). Zij ziet het huwelijk van haar zoon niet zitten en tovert Giselle weg naar een harde plek zonder liefde: New York. Vanaf dat moment verandert de animatiefilm in een reallife-film, waarin Giselle zich op de boze aarde moet zien te redden. Ze gaat inwonen bij de cynische echtscheidingsadvocaat Robert (Patrick Dempsey) en weet langzamerhand de hele stad (van kakkerlak tot chagrijnige beurshandelaar) te betoveren met haar charme.

OORDEEL
Enchanted is een suikerzoet Disneysprookje. Daarom is het des te merkwaardiger dat de film geloofwaardig is. Natuurlijk, de mensen van Disney weten wat ze doen, maar de meeste eer gaat naar Amy Adams aan wie je onmogelijk een hekel kunt hebben. Sterker nog, Amy is leuk en lief en mooi en daarom is blijkbaar het helemaal niet raar dat eekhoorns en kakkerlakken haar helpen met de schoonmaak of dat heel Central Park zomaar uitbarst in gezang.

EXTRA'S
Bloopers, verwijderde scènes, een clip van Carrie Underwood en de korte documentaire Fantasy Comes to Life.

Reageren