Invasie

Fedja van Huêt in nieuwe film van makers Mocro Maffia en Hoogvliegers

12 juli 2022 16:39 | film | Door Judith Regeling

© ANP Kippa / Sem van der Wal
Acteurs als Fedja van Huêt, Gijs Scholten van Aschat en Gijs Blom hebben de hoofdrol te pakken in Invasie, een nieuwe speelfilm van de makers van Mocro Maffia en Hoogvliegers. De opnames vonden onder meer plaats in het Caribisch gebied.

Het belooft een spannende actiefilm te worden die in 2023 in de bioscoop te zien zal zijn.

Invasie

In Invasie worden Curaçao en Aruba na een ogenschijnlijk klein incident onverwacht aangevallen door buurland Veragua. Politiek Den Haag is hierdoor verbijsterd. Het conflict escaleert in rap tempo. Terwijl de marinierskazerne onder vuur ligt, het luchtruim op slot gaat en de Nederlandse ambassadeurs geëvacueerd wordt, vinden drie gezworen vrienden en mariniers zichzelf in een race tegen de klok. Lukt het hen om de aanval te stoppen voordat het niets meer te redden is?

Tarikh Janssen

De hoofdrollen in deze film zijn weggelegd voor niet de miste acteurs. Zo spelen onder meer Tarikh Janssen, Gijs Blom, Ortál Vriend de hoofdrollen naast Fedja van Huêt en Gijs Scholten van Aschat. Welke acteurs zich nog bij de cast voegen, is de vraag. De latere invulling wordt in een later stadium onthuld.

Koninklijke Marine

Eén ding is wel alvast duidelijk: voor Fedja waren de opnames, die in samenwerking met de Koninklijke Marine werden gemaakt, een moment om nooit meer te vergeten. Samen met zijn tegenspelers bevond hij zich namelijk enkele dagen op een echt marineschip waar hij acteerde te midden van mariniers, in plaats van figuranten. "Duikboten, marineschepen, helikopters, ik heb het allemaal langs zien komen. Het was een indrukwekkende decor", lichtte hij eerder al een tipje van de sluier op tegenover AP. 

Invasie moet in 2023 in de bioscoop gaan draaien. 

Meer over