Film: Anna Karenina - Review

Niet echt realistische, maar wel mooie verfilming van het klassieke Tolstoj-boek Anna Karenina, met een prachtrol van de prachtige Keira Knightley.

Tolstoj’s boek Anna Karenina uit 1877 werd talloze keren verfilmd. De beroemdste versie dateert uit 1935 met Greta Garbo in de hoofdrol. Maar ook Vivien Leigh, Jacqueline Bisset en Sophie Marceau speelden Anna al eens.

Ondanks dat besloot regisseur Joe Wright (Atonement, Pride & Prejudice) toch nog een poging te wagen, dit keer met Keira Knightley in de titelrol van de getrouwde vrouw die een affaire begint met graaf Vronski (Taylor-Johnson). De regisseur had het bijzondere idee de hele film te laten afspelen in een theater. In de coulissen, op het podium en in de zaal, overal spelen zich scènes af.

Leuk bedacht, maar het nadeel is dat de film hierdoor totaal niet realistisch aandoet.

Daar staat tegenover dat Keira Knightley een van de beste rollen uit haar carrière neerzet en de film ­wonderschoon is aangekleed. Deze nieuwste Anna Karenina is zeker niet de minste. 

Sterren

3 van de 5

Jaar

2012

Credits

Regie: Joe Wright. Met de acteurs: Keira Knightley, Jude Law, Matthew Macfadyen, Kelly Macdonald, Aaron Taylor-Johnson e.a

Reageren