Film: Het geheim - review

Wanneer de achtjarige Ben de show van een bekende illusionist heeft gezien, weet hij zeker dat hij ook goochelaar wil worden. En specifieker: hij wil het geheim van de grote verdwijntruc zien te achterhalen.

GENRE
Jeugd.

REGIE
Joram Lürsen.

MET
Thor Braun, Theo Maassen, Chantal Janzen, Daan Schuurmans.

VERHAAL
Wanneer de achtjarige Ben (Braun) de show van illusionist Hans Smid (Schuurmans) heeft gezien, weet hij zeker dat hij ook goochelaar wil worden. En specifieker: hij wil het geheim van de grote verdwijntruc zien te achterhalen.

Na een paar lessen blijkt Ben een talentje te zijn en al snel heeft hij een succesvolle goochelact met zijn onhandige vader Koos (Maassen) en nieuwe vriendinnetje Sylvie. En inderdaad, na een poosje denkt pa de grote verdwijntruc ook onder de knie te hebben. Voor de helft dan. Want Sylvie verdwijnt wel, maar komt niet meer terug. Ten einde raad roept Ben de hulp in van Hans Smid.

OORDEEL
Meestal mankeert er wel iets aan Nederlandse films, maar met Het geheim is helemaal niets mis. Theo Maassen en Chantal Janzen zijn als vader en moeder bijzonder gezellig, het verhaal is origineel, er valt wat te lachen, zelfs de kinderen acteren goed en aan het eind houdt iedereen een warm gevoel over. Dat Daan Schuurmans les kreeg van illusionist Hans Klok, is goed te zien.

STERREN
?????

NU
Te huur en te koop.

Meer over:

Reageren