Film: Jackie - Review

De zussen Carice en Jelka van Houten spelen in deze aardige roadmovie... twee zussen. Ze gaan op zoek naar hun echte moeder, in Amerika. Ze blijkt een wat rare hippie te zijn.

Tweelingzusjes Daan en Sophie zijn opgevoed door hun homovaders. Ze hebben hun Amerikaanse biologische moeder nooit gezien; ze weten alleen van haar dat ze Jackie heet en vroeger een hippie was.

Ontmoeting

De zusjes zijn inmiddels in de dertig en krijgen bericht dat Jackie ze nodig heeft. Carrièrevrouw Sofie (Carice van Houten) heeft hier helemaal geen zin in, terwijl de dromerige Daan (Jelka van Houten, de echte zus van Carice) altijd al van haar moeder heeft gedroomd. De eerste ontmoeting loopt anders dan verwacht waneer Jackie een nogal labiel type blijkt zonder veel belangstelling voor haar dochters.

Roadtrip

De zussen moeten Jackie naar een revalidiatiekliniek aan de andere kant van het land zien te krijgen in Jackies gammele camper. En zoals dat in een roadtrip gaat, maken ze onderweg mooie en heftige dingen mee en komen ze op het eind nader tot elkaar. Een beetje cliché, maar toch leuk.

Sterren

3 van de 5

Credits

Regie: Antoinette Beumer. Met: Carice van Houten, Jelka van Houten, Holly Hunter e.a.

Reageren