Film over radiocarrière Giel Beelen zaterdag op internet

16 mei 2014 10:50 | film | Door Televizier

Marc de Hond maakte een film over radio-dj Giel Beelen en zet die zaterdag online. Voor een paar euro is de film te downloaden, die gemaakt is ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van Giels ochtendprogramma.

Tv-presentator Marc de Hond maakte de film Giel! De Doorbraak van een Shockjock over de radiocarrière van presentator Giel Beelen. Voor de documentatire sprak hij met oud-collega’s en bazen van Beelen over zijn talent en opkomst.

Heftige uitspattingen

Ook collega’s Gerard Ekdom en Rob Stenders komen aan het woord. Giel is iemand die niet altijd netjes binnen de lijntjes kleurt. Zo liet hij zich live in de uitzending oraal bevredigen door een prostituee, werd hij ontslagen na opmerkingen over Mein Kampf en riep hij op tot het sturen van poederbrieven naar de KRO. Het is wel duidelijk dat Giel van een beetje provocatie houdt. In de film komen al deze gebeurtenissen voorbij.

Marc de Hond

Marc de Hond kent Giel al een hele poos. Ze begonnen samen met de nachtopleiding van 3FM. Naast regisseur van de film over Giel, is Marc presentator van diverse televisieprogramma's, waaronder De Rekenkamer.

Première

Het plan was eigenlijk om de film later in première te laten gaan, maar omdat Giel op dit moment bezig is met een recordpoging non-stop radiomaken, vervroegde Marc dat plan. Afgelopen woensdag ging Giel! De Doorbraak van een Shockjock in première in het centrum voor Beeld en Geluid.

 

Meer over