Film: The Adventures of Tintin - review

19 maart 2012 09:30 | film | Door Televizier

Topregisseur Steven Spielberg gebruikte de nieuwste animatietechnieken om zijn lang gekoesterde droom te realiseren: de Belgische stripheld Kuifje naar het grote doek brengen.

GERNE
Animatie

REGISSEUR
Steven Spielberg

STEMMEN
Jamie Bell, Daniel Craig, Andy Serkis

VERHAAL
Van de Belgische stripheld Kuifje (in het Engels: Tintin) is al heel wat keren geprobeerd een film te maken; de resultaten waren vaak bedroevend. Blijkbaar was de hand van een meester nodig om de jonge reporter tot leven te brengen. En dat doet Steven Spielberg, met de hulp van Peter Jackson. Voor deze film werden drie stripboeken samen­gevoegd, zodat de jonge reporter voor het eerst kapitein Haddock ontmoet, maar ook achter de schat van Scharlaken Rackham aan gaat.

OORDEEL
Een klein probleem is dat Spielberg van Kuifje een soort Indiana Jones heeft willen maken: hij is iets te veel een Hollywoodheld geworden. De actie­scènes rijgen zich aan elkaar tot je er duizelig van wordt. Wel een geruststelling is dat het drankprobleem van kapitein Haddock intact is gebleven. De animaties, gemaakt met motion capture-technieken om de bewegingen van de acteurs perfect vast te leggen, zien er fantastisch uit.

STERREN
3 van de 5

Meer over