Film: The Bourne Legacy - Review

12 januari 2013 10:51 | film | Door Televizier

Drie films lang was Matt Damon de ongrijpbare geheim agent Jason Bourne (Matt Damon). Maar Damon had geen puf voor nog meer Bourne.

De makers losten dat probleem ingenieus op door dit deel gelijktijdig met de vorige Bourne-film te laten afspelen. De overheid trekt de stekker uit een geheim programma en liquideert alle deelnemende geheim agenten. Alleen Aaron Cross (Renner) ontsnapt en moet op de vlucht. Hij krijgt gezelschap van wetenschapper Marta Shearing (Weisz) die ook voor haar leven moet vrezen omdat ze te veel weet. Dat mondt uit in een aantal achtervolgingen en actiescènes, die minstens zo spectaculair zijn als in de vorige Bourne-films.

In de voetsporen van

Jeremy Renner is zelfs een nog fijnere actieheld dan Matt Damon. "Maar ik had het niet gedaan als ik Jason Bourne moest spelen" , aldus Renner. "In The Bourne Legacy hoefde ik echter niet in Matts voetsporen te treden. Dit is eigenlijk een leeg doek, met een compleet nieuw verhaal. De enige druk die ik voelde, was of ik kon meekomen in de stijl van de serie en of ik wel fit genoeg zou worden. Want de kracht die in de actiefilms is neergezet, moet ik natuurlijk wel uitstralen. Die kun je niet faken.” The Bourne Legacy is allesbehalve de gevreesde tegenvaller. Bovendien laat het einde alle ruimte voor een opvolger. En dat is goed nieuws.

Sterren

4 van de 5

Jaar

2012

Credits

Regie: Tony Gilroy. Cast: Jeremy Renner, Rachel Weizs, Edward Norton, e.a.

Wil jij The Bourne Legacy winnen? Log dan snel in op televizier.nl/winnen! (Meedoen kan tot 20 januari)

Meer over