Film: The Descendants - review

Matt King (George Clooney) is advocaat op het paradijselijke Honolulu en financieel gaat het hem voor de wind. Wanneer zijn oudste dochter hem vertelt dat Matts vrouw er een minnaar op na hield, is het sprookje helemaal over. 

GENRE
Drama

REGIE
Alexander Payne

MET
George Clooney, Shailene Woodley, Patricia Hastie e.a.

VERHAAL
Matt King (George Clooney) is advocaat op het paradijselijke Honolulu en financieel gaat het hem voor de wind. Wanneer hij binnenkort een enorm stuk familieland verkoopt, hoeft hij nooit meer te werken. Dat Matts vrouw Elizabeth na een bootongeluk in coma ligt, is de eerste tegenslag. Wanneer zijn oudste, onhandelbare dochter hem vertelt dat Elizabeth er een minnaar op na hield, is het sprookje helemaal over. Matt gaat met zijn twee dochters en het gekke vriendje van een van hen op zoek naar de man in kwestie.

OORDEEL
Regisseur Alexander Payne levert met The Descentdants een heel sympathieke, lieve en mooie film met personages van wie je na afloop een beetje houdt. Als je dat kunt bereiken als filmmaker, ben je goed bezig. George Clooney is - zoals bijna altijd - een genot om naar te kijken.

STERREN
4 van de 5

Meer over: