Koek is op

Frank Houtappels heeft zwaar hoofd in derde deel Gooische Vrouwen

15 januari 2019 15:24 | film | Door Jacob-Jan van de Groep

© Independent Films
Voor fans van Gooische Vrouwen niet zo'n goed bericht. Volgens scenarioschrijver Frank Houtappels is de komst van een derde deel in de reeks namelijk vrijwel "nihil".

"In principe kan alles. Ik zeg nooit nooit", stelt Houtappels, die een derde film over het karakter Cheryl Morero eerder nog niet uitsloot, in een interview met De Telegraaf. "Maar de kans is echt nihil."

Koek op

Volgens de scenarioschrijver is de koek na vijf seizoenen en twee speelfilms op. "Je moet op een gegeven moment ook zeggen: we hebben daar zulke heerlijke successen mee gevierd, waarom zou je daar nog een keer op teruggrijpen? Het houdt een keer op. Kom met iets nieuws!"

April, May en June

Dat nieuwe project staat al voor de deur. Eind dit jaar verschijnt de film April, May en June. De film gaat over drie zussen en een broer die bij elkaar komen als hun moeder ernstig ziek is. "Het thema van deze film is eigenlijk: hoe kun je loslaten en hoe doorgaan." Naast dat er tranen zullen vloeien, is ook de lach nooit ver weg, vertelt Houtappels. "Af en toe zal er best worden gegrinnikt en hardop gelachen."

Meer over