Gary Barlow speelt rol in nieuwe Star Wars-film

27 maart 2017 13:35 | film | Door Televizier

Gary Barlow is in december te zien in de nieuwe Star Wars-film The Last Jedi. Dat verklapte hij live op de Britse televisie. Er is echter een probleempje: hij mocht het nieuws helemaal niet bekendmaken.

Wie aan Star Wars denkt, denkt waarschijnlijk aan acteurs als Harrisson Ford, Carrie Fisher en Mark Hamill. De naam Gary Barlow komt waarschijnlijk minder snel in je op. Dat nemen we je niet kwalijk. Barlow was jarenlang te zien in de boyband Take That en hij beoordeelde talent in tv-programma’s als X-Factor. Toch gaat de Engelse zanger tegenwoordig door het leven als Star Wars-acteur. Hij speelt een rolletje in de nieuwe Star Wars-film The Last Jedi.

Gary Barlow

Barlow verklapte het nieuws in het Britse tv-programma Lorraine on monday, dat op ITV wordt uitgezonden. “Ik ben geen stormtrooper, maar ik zit wel in de film”, zei de trotse zanger. Hij kreeg helaas meteen spijt van zijn uitspraak. “Nu ik dit gezegd heb, word ik er vast uitgeknipt. De mensen achter Star Wars zijn zo streng over wat wel en niet naar buiten komt.”

Onherkenbaar

Disney gunt Barlow ongetwijfeld een cameo in de film, en knipt hem daarom vast niet uit de film. Hij zal gezien zijn kalme persoonlijkheid niet de nieuwe Darth Vader zijn, maar een leuke bijrol staat hem ongetwijfeld goed. Wellicht valt het de kijker niet eens op. De helft van de Star Wars-acteurs worden door kostuums onherkenbaar gemaakt.

The Last Jedi

Of we Barlow daadwerkelijk te zien krijgen in The Last Jedi wordt pas eind dit jaar duidelijk. In december draait de opvolger van Star Wars: The Force Awakens in de Nederlandse bioscopen.

Meer over