De Club van Lelijke Kinderen

Georgina en Katja spelen weer samen in nieuwe film

19 oktober 2018 09:30 | film | Door Televizier

© ANP
Het heeft zeventien jaar geduurd maar dan heb je ook wat: dan zijn actrices Georgina Verbaan en Katja Schuurman weer in een bioscoopfilm herenigd. De actrices spelen schurken in de nieuwe Nederlandse familiefilm De Club van Lelijke Kinderen.

Schuurman en Verbaan speelden eind jaren negentig samen de zusjes Jessica en Hedwig Harmsen in Goede Tijden, Slechte Tijden. Daarna volgde zomerkomedie Costa! en de serie Medea van Theo van Gogh. 

Bekende cast

De dames worden in hun schurkenrol bijgestaan door Edwin Jonker. Ook Jelka van Houten, Jeroen van Koningsbrugge en Maan de Steenwinkel zijn te zien in De Club van Lelijke Kinderen, waarvan de opnames vrijdag beginnen. 

Club van Lelijke Kinderen

Het verhaal is gebaseerd op het gelijknamige boek van Koos Meinderts en gaat over de elfjarige Paul, een jongen met grote flaporen. Hij gaat zogenaamd op schoolreisje maar ontdekt dat hij samen met honderden andere kinderen wordt opgesloten omdat hij lelijk is. Ideetje van president Isimo, om het land op te schonen. Paul weet te ontsnappen en richt samen met een aantal andere kinderen ‘De Club van Lelijke Kinderen’ op. Vanuit hun schuilplaats gaan ze de strijd aan met het regime van de president.

De bioscoopfilm staat gepland voor 2019.

Meer over