Boek WO2

Halina en Carice kopen rechten 't Hooge Nest

11 September 2019 15:27 | film | Door Irma Tomas

© ANP
Carice van Houten en Halina Reijn hebben de smaak van het samen films maken, te pakken. Het dik bevriende duo heeft de filmrechten van het boek 't Hooge Nest van Roxane van Iperen gekocht. 

't Hooge Nest gaat over de twee joodse zussen Jannie en Lien Brilleslijper, die tijdens de Tweede Wereldoorlog een van de grootste onderduikadressen in Nederland leiden: 't Hooge Nest, een villa in het Gooi. De onderduikers leven daar pal onder de neus van NSB-buren en nazikopstukken. Toch wordt het Nest verraden en de familie Brilleslijper belandt met een van de laatste transporten in Bergen-Belsen, samen met de familie Frank. Dit wordt de derde film over de Tweede Wereldoorlog met Carice en Halina samen. De eerste twee zijn Zwartboek en Valkyrie.

Instinct

Halina en Carice maakten net samen de film Instinct met Halina als regisseur en Carice als hoofdrolspeelster. Die film is zo'n succes dat het meteen ook de Nederlandse Oscar-inzending is geworden. Instinct gaat over de liefdesrelatie tussen een psychologe en de zedendelinquent die ze behandelt. De film draait vanaf 3 oktober in de bioscoop. 

Meer over