Halloween op Netflix: deze griezelige films en series zie je in oktober

27 oktober 2021 15:19 | film | Door Jorrit van Broekhoven

© Warner Bros.
Oktober is de griezeligste maand van het jaar, met als climax Halloween op de 31ste. Netflix heeft daarom lekker veel enge films en series voor je klaarstaan de komende weken. Zet deze hoogtepunten in je agenda en op je kijklijst, en check ook onze ideetjes voor een Netflix-horrormarathon op Halloween.

De hele maand is griezelmaand op Netflix. De streamingdienst huurde niemand minder dan horrorgodin Elvira in om de kijkers in de stemming te brengen voor Netflix & Chills!  

Nog meer griezelen? Kijk wat o.a. Amazon Prime Video en Disney+ doen met Halloween!

1 oktober: The Turning

Kate Mandell (Mackenzie Davis) wordt de gouvernante voor Flora en Miles, twee weeskinderen die op een groot landgoed wonen. Met haar voorgangster is het slecht afgelopen, en het blijkt dan ook al snel niet pluis te zijn op Fairchild Estate. In de rol van Miles zie je Finn Wolfhard, beter bekend als Mike uit Stranger Things en Richie uit It. Een acteur met een neus voor horror!

Zet The Turning op je kijlijst

 

5 oktober: Escape the Undertaker

De special is gemaakt in samenwerking met WWE, de grote naam achter het spectaculaire showworstelen in de VS. De hoofdrol wordt gespeeld door ex-worstelaar Mark William Calaway alias The Undertaker. Het worstelteam The New Day komt in de special terecht in het spookhuis van The Undertaker en moet zien te ontsnappen. Na lange tijd is dit weer eens een interactieve titel van Netflix, waarbij jij als kijker met de afstandsbediening zelf het verhaalverloop kunt bepalen. Neem je de juiste beslissingen, of beleef je een bloederig einde?

6 oktober: There's Someone Inside Your House

Een ouderwetse slasherfilm waarin tiener Makani Young van Hawaii naar haar oma in een dorpje in Nebraska verhuist zodat ze haar middelbare school af kan maken. Maar vlak voor hun diploma-uitreiking krijgen Makani en haar klasgenoten te maken met een moordenaar die hun diepste geheimen wil onthullen en ook nog eens een masker met hun eigen gezicht draagt. Veel erger kan het toch niet worden. 

Zet There's Someone Inside Your House op je kijklijst

 

14 oktober: Slashers

Netflix tovert speciaal voor Halloween een bizar horrorwerkje uit de oude doos. Slashers is een zwart-komische maar ook zeer bloederige film waarin zes deelnemers in een tv-show moeten rennen en vechten voor hun leven om te ontkomen aan een moordlustige clown, enge dokters en andere maniakale figuren. De film werd direct uitgebracht op video, maar groeide uit tot een culthit die je deze maand gewoon op Netflix kunt vinden.

De trailer mogen wij hier niet laten zien van YouTube, want te eng voor minderjarige kijkers. Zoek deze dus zelf even op!

15 oktober: You - seizoen 3

Na de stormachtige ontwikkelingen aan het einde van seizoen twee is in het nieuwe seizoen van You alles mogelijk. Weet Joe Goldberg (Penn Badgley) zich als echtgenoot en vader een beetje in toom te houden, of gaat er weer bloed vloeien? Natuurlijk gaat er weer bloed vloeien, want Halloween staat voor de deur! Wij vrezen alvast voor het leven van Joes nieuwe buurvrouw. 

Zet You op je kijklijst

20 oktober: Night Teeth

Student Benny (Jorge Lendeborg Jr.) verdient wat bij als taxichauffeur en pikt op een dag twee mysterieuze vrouwen (Megan Fox en Sydney Sweeney) op om ze langs verschillende feestjes te rijden. Al snel ontdekt Benny dat ze ook plannen met hem hebben en dat ze vooral veel zin in bloed hebben. En zo komt de arme student terecht in een oorlog tussen twee groepen vampiers. Natuurlijk gelooft niemand hem en moet Benny alles op alles zetten om zijn stad te behoeden voor een bloederig eind. 

  

22 oktober: Locke & Key - seizoen 2

In het langverwachte tweede seizoen van Locke & Key komen Tyler, Kinsey en Bode, de kinderen van Keyhouse, meer te weten over de mysterieuze sleutels en hun bovennatuurlijke krachten. Wat wacht er achter de deur aan het eind van de tunnel en kunnen de kinderen de kwade krachten en onderlinge spanningen overwinnen? 

Zet Locke & Key op mijn kijklijst

 

31 oktober marathon 1: The Conjuring en The Conjuring 2

Heb jij op Halloween aan één horrorfilm niet genoeg? Dan zijn The Conjuring en The Conjuring 2 huiveringwekkend goede aanraders om achter elkaar te bekijken. De films volgen het echtpaar Ed en Lorraine Warren (prachtige rollen van Patrick Wilson en Vera Farmiga), die bovennatuurlijke en demonische zaken uitpluizen. Steeds dreigen ze daarbij teveel hooi op hun vork te nemen. De eerste film is ijzersterk, en de tweede zelfs nóg beter en enger.

Zet The Conjuring op je kijklijst

Zet The Conjuring 2 op je kijklijst 

 

31 oktober marathon 2: Fear Street

Wil je de hele nacht griezelen met vrienden? Dan bieden de Fear Street films een driedubbele dosis horror, met een rode draad die eeuwen teruggaat in de tijd. In 1994 ontdekt een groepje tieners in het plaatsje Shadyside, Ohio dat de angstaanjagende gebeurtenissen in hun vervloekte woonplaats allemaal met elkaar te maken hebben. Bovendien is er een verband met een ouder kwaad. De filmtrilogie Fear Street is gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van R.L. Stein.

Zet Fear Street Part One: 1994 op je kijklijst

Zet Fear Street Part Two: 1978 op je kijklijst

Zet Fear Street Part Three: 1666 op je kijklijst

 

31 oktober marathon 3: Midnight Mass

Als je lekker vroeg begint en tot in de kleine uurtjes doorkijkt, dan kun je op de avond en nacht van Halloween zelfs de hele miniserie Midnight Mass afkijken. Je bent zo'n zeven uur zoet met de nieuwste serie van Mike Flanagan (The Haunting of Hill House), maar de serie is je tijd zeker waard en beloont je geduld met een spectaculair einde. Het draait allemaal om de gelovige bewoners van een vissersgemeenschap, waar de nieuwe priester Paul (een schitterende rol van Hamish Linklater) voor opheft zorgt.

Zet Midnight Mass op je kijklijst

Nog meer griezelen? Kijk wat o.a. Amazon Prime Video en Disney+ doen met Halloween!

Meer over