Kerstappels

Hitserie Oogappels krijgt dit jaar zijn eigen kerstfilm

10 november 2022 09:29 | film | Door Judith Regeling

© ITV Studios Netherlands/BNNVARA
De fans van Oogappels hoeven hun favoriete personages uit de geliefde reeks niet lang te missen. Er komt dit jaar namelijk een heuse kerstfilm aan.

Laat de kerstlichtjes dus maar gauw branden!

Verplichte kerstdiners

Hoewel mensen vaak zeggen dat kerst de mooiste tijd van het jaar is, weten we het allemaal: de aanloop ernaartoe is flink stressvol. Zo ook bij de families uit Oogappels. Ze moeten namelijk in deze film dealen met onderdrukte irritaties, verplichte diners en borrels, opspelend oud zeer en een overspannen kok die achter het fornuis wortels staat te schieten. Het is dus maar de vraag of dat goedkomt... 

Kerstappels

Maar waar gaat deze film nu echt over? In Oogappels, dat voor deze gelegenheid is omgedoopt tot Kerstappels, willen Erik (Ramsey Nasr) en Chris (Thorn Braun) eigenlijk de feestdagen een jaartje overslaan, maar dit plan moeten ze op het laatste moment drastisch aanpassen. Fabie (Bracha van Doesburgh) krijgt te maken met een grote teleurstelling en Carola (Eva Van der Gucht) en Marcel (Mike Libanon) worden tijdens het kerstdiner opgeschrikt door een schokkende gebeurtenis.

Wijze raad van grootouders

Ook bij Tim (Jeroen Spitzenberger) en Dina (Maryam Hassouni) laat de sfeer te wensen over als een borrel van Tim flink uit de hand loopt. De grootouders weten precies hoe het zit en leveren zoals altijd haarscherp commentaar: hoe meer we ons best doen om alles wat ingewikkeld en negatief is weg te drukken, hoe groter de kans is op hevige explosies.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door ? BNNVARA (@omroepbnnvara)

Kerstappels is donderdag 22 december om 20:35 uur te zien op NPO1.

Meer over