Hoe overleef ik mezelf?

Omdat haar moeder een nieuwe vriend heeft, moet Rosa geheel tegen haar zin van Brabant naar een nieuwbouwwijk in het verre Groningen verhuizen. En dat is niet gemakkelijk voor een dertienjarige puber.

GENRE
Jeugd

REGIE
Nicole van Kilsdonk

MET
Jolijn van de Wiel, Stefan de Walle, Janni Goslinga, Dragan Bakema.

VERHAAL
Omdat haar moeder een nieuwe vriend heeft, moet Rosa (Jolijn van de Wiel) geheel tegen haar zin van Brabant naar een nieuwbouwwijk in het verre Groningen verhuizen. En dat is niet gemakkelijk voor een dertienjarige puber. Zeker omdat ze het helemaal niet kan vinden met haar stiefvader Alexander (Stefan de Walle).
Ook Rosa's nieuwe school valt niet mee. Ze mist haar beste vriendin Esther en krijgt al snel de bijnaam Miss Piggy. Om te overleven creëert Rosa het stoere alter ego Rooz. Rooz durft alles dat Rosa niet durft. Piercings laten zetten bijvoorbeeld en een nogal gewaagd nieuw kapsel nemen.

OORDEEL
Goedgemaakte, leuke film naar een boek uit de reeks van Francine Oomen en ongetwijfeld zeer herkenbaar voor pubers. Alleen het einde had wel iets pittiger gemogen. Goeie debuutrol van hoofdrolspeelster Jolijn van de Wiel.

EXTRA'S Geen

NU te huur en te koop

Bekijk hier de trailer:

Reageren