How to Lose Friends and Alienate People

De Brit Sidney Young (Simon Pegg) heeft een blad waarin hij beroemdheden op de hak neemt. Wanneer hij een Bafta-feestje verstoort door binnen te komen met een varken, trekt hij de aandacht van de hoofdredacteur van het prestigieuze Amerikaanse blad Sharps.

GENRE
Komedie

REGIE
Robert B. Weide.

MET
Simon Pegg
Megan Fox
Jeff Bridges
Kirsten Dunst e.a.

VERHAAL
De Brit Sidney Young (Simon Pegg) heeft een blad waarin hij beroemdheden en de wereld van glitter en glamour op de hak neemt. Wanneer hij een Bafta-feestje verstoort door binnen te komen met een varken, trekt hij de aandacht van de hoofdredacteur van het prestigieuze Amerikaanse blad Sharps.

En zo begint Young aan een carrière waarin hij beroemdheden te vriend moet zien te houden (lukt niet), een goede band met zijn collega's op moet bouwen (lukt ook niet) en smaakvolle verhalen moet schrijven (lukt al helemaal niet).

OORDEEL
De film is gebaseerd op de memoires van Toby Young en zijn mislukte carrière bij Vanity Fair. Hij maakte hier 'naam' door een stripper mee te nemen naar 'bring your daughter to work day', over mensen heen te kotsen en ruzie te maken met beroemdheden over wie hij eigenlijk mooie verhalen moest schrijven.

Helaas is het boek een stuk interessanter en sappiger dan de iets te brave film waar - om iedereen tevreden te houden - ook nog een volstrekt onnodige romance bij is verzonnen.

Trailer van How to Lose Friends and Alienate People:

Reageren