Huib Rooymans toch weer in Toen Was Geluk Heel Gewoon

25 juli 2013 11:05 | film | Door Televizier

Huib Rooymans is toch gewoon te zien in de film van Toen Was Geluk Heel Gewoon. De acteur blijft natuurlijk de enige echte meneer Harmsen.

Begin mei kwam naar buiten dat er film wordt gemaakt van de populaire tv-serie Toen Was Geluk Heel Gewoon. Helaas wilde Huib Rooymans, die meneer Harmsen speelt, niet meewerken aan het project.

Te kleine rol

Rooymans wilde niet meewerken aan de film, omdat hij zijn rol te klein vond. Daarnaast vond hij dat de film te ver van de serie afstond. Zijn zaakwaarnemer liet toen weten: ''Het spijt Huib Rooymans enorm, want hij had zich verheugd op een feest der herkenning voor het publiek, zijn medespelers van weleer en hemzelf. Maar hij wil per se trouw blijven aan de herinnering die het publiek en hijzelf heeft van zijn populaire personage Meneer Harmsen.''

Toch meneer Harmsen

Destijds liet de zaakwaarnemer ook weten dat de producent de wensen van Huib niet tegemoet wilde komen. Nu laat hij weten dat Rooymans "na flink wat onderhandelingen" toch mee gaat doen.

Toen Was Geluk Heel Gewoon

De bioscoopfilm speelt zich af in 1974, het jaar waarin de karakters in de televisieserie waren beland toen de serie stopte. Naar verwachting verschijnt de film volgend voorjaar in de bioscoop. De serie was ruim zestien jaar te zien op de Nederlandse televisie. In 1999 won het programma zelfs de Gouden Televizier-Ring.

Meer over