I'm Not There

Zes acteurs spelen elk een facet van de persoonlijkheid van Bob Dylan, om samen de hele zanger te vormen. We zien zijn levensverhaal van het begin als jonge folkzanger tot zijn bekering tot het christendom en zijn latere teruggetrokken leven.

GENRE
Drama

REGIE
Todd Haynes

MET
Cate Blanchett, Marcus Carl Franklin, Christian Bale, Heath Ledger e.a.

VERHAAL
Het levensverhaal van Bob Dylan. Van het begin als jonge folkzanger, via zijn successen als proteststem voor een hele generatie, tot zijn bekering tot het christendom en zijn latere teruggetrokken leven.

OORDEEL
Zes acteurs spelen elk een facet van de persoonlijkheid van de zanger, om samen een hele Bob te vormen. De regisseur vond de zanger iets te ongrijpbaar voor een conventionele biografie. I'm not there is veel te lang, maar toch is het idee van Todd Haynes wonderwel gelukt. Twee acteurs komen daarbij bovendrijven. Het zwarte jongetje Marcus Carl Franklin, dat indruk maakt met zijn stem en acteren en Cate Blanchett, die van alle acteurs in de film raar genoeg uiterlijk het meest op Dylan lijkt. Cate speelt de Dylan die zich afkeert van zijn publiek door elektrisch te gaan spelen op zijn gitaar. Dat doet ze zo fantastisch dat haar personage eigenlijk een hele eigen film verdient. Tip: lees je van te voren even in in het leven van Bob, dat scheelt een hoop giswerk gedurende de film. Hoewel de kans groot is dat je na afloop nog steeds niks begrijpt van Bob Dylan. Maar fascinerend is het hoe dan ook.

EXTRA'S
Interview met de regisseur.

NU te huur en te koop

Reageren