In Bruges

Ken en Ray zijn twee Ierse huurmoordenaars die van hun baas de opdracht hebben gekregen een tijdje onder te duiken in Brugge. De twee moeten zich zien te vermaken en dat doen ze met behulp van de plaatselijke architectuur, een gevaarlijke vrouw, een racistische dwerg en een paar zwaarlijvige Amerikanen.

GENRE
Zwarte komedie

REGIE

Martin McDonagh

MET
Colin Farrell, Brendan Gleeson, Ralph Fiennes, Thekla Reuten e.a.

VERHAAL
Ken (Brendan Gleeson) en broekie Ray (Colin Farrell) zijn twee Ierse huurmoordenaars die van hun baas Harry (Ralph Fiennes) de opdracht hebben gekregen een tijdje onder te duiken in Brugge omdat Ray een opdracht flink verpest heeft. Hij heeft per ongeluk een klein jongetje doodgeschoten en dat is zelfs onder huurmoordenaars not done. Ray haat Brugge en heeft ernstig last van gewetenswroeging, terwijl veteraan Ken zich prima vermaakt in het pittoreske Belgische stadje, maar wel genoeg heeft van zijn wrede baan. De twee moeten zich zien te vermaken in Brugge en dat doen ze met behulp van de plaatselijke architectuur, een gevaarlijke vrouw, een racistische dwerg en een paar zwaarlijvige Amerikanen.

OORDEEL
In Bruges laveert tussen slapstickachtige komedie en zwaar drama en dat werkt de ene keer beter dan de andere. In het tweede gedeelte komt de film echt goed op gang. Zeker wanneer een briljante Ralph Fiennes op de proppen komt. Hij heeft er, net als Gleeson en Farrell, duidelijk veel plezier in.

EXTRA'S
Verwijderde scènes en de documentaires: When In Bruges, Strange Bruges, A Boat Trip Around Bruges en f***ing Bruges

NU te huur en te koop

Reageren